Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a prezentat rezultatele activității pentru primele 6 luni ale anului 2024, care denotă o scădere semnificativă a numărului de șomeri aflați la evidența instituției

10/07/2024
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a prezentat rezultatele activității pentru primele 6 luni ale anului 2024, care denotă o scădere semnificativă a numărului de șomeri aflați la evidența instituției

Pe 9 iulie curent, secretara de stat a Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Felicia Bechtoldt, a participat la ședința lărgită a Consiliului tripartit pe lângă Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), în scopul monitorizării realizării Planului de activitate al ANOFM pe parcursul primului semestru al anului 2024.

Ședința a avut loc în format mixt (fizic și online), iar pe lângă participarea secretarei de stat a Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Felicia Bechtoldt, care deține statutul de Președinte a Consiliului tripartit pe lângă ANOFM, au participat și membrii Consiliului tripartit, Raisa Dogaru, directoare ANOFM, directoarele adjuncte Valentina Lungu și Cheruneț Natalia, șefii direcțiilor și secțiilor din cadrul agenției, inclusiv șefii subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă (STOFM).

Felicia Bechtoldt a evidențiat reușitele ANOFM privind angajarea unui număr mare de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, scăderea semnificativă a numărului de șomeri în evidențele STOFM, cât și pilotarea serviciului de echipe mobile din cadrul STOFM ca instrument eficient pe piața muncii atât pentru identificarea persoanelor neîncadrate în muncă, cât și pentru dezvoltarea parteneriatelor de ocupare.

La fel, secretara de stat a apreciat efortul depus de angajații ANOFM la integrarea persoanelor pe piața muncii, prin intermediul măsurilor și serviciilor oferite, inclusiv continuitatea parteneriatelor de colaborare cu actorii pieței muncii. Felicia Bechtoldt a menționat că printre prioritățile Ministerului sunt investițiile în programele de angajare pentru a încuraja persoanele să muncească în țară. Totodată, a fost menționat rolul important care îi va reveni ANOFM, ca Birou Național de coordonare pe rețeaua EURES, în contextul procesului de aderare la UE.

De la începutul anului curent, au fost înregistrate 17 335 de locuri de muncă vacante, declarate de 2525 de angajatori, iar 7897 de persoane au fost plasate în câmpul muncii.

În scopul sporirii șanselor de angajare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și șomerilor înregistrați, pe parcursul semestrului I a anului curent, structurile teritoriale de ocupare a forței de muncă au acordat servicii de informare la 27 849 de persoane și servicii de intermediere a muncii la 17 190 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Spread the love