Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Asociația Surzilor din Republica Moldova promovează incluziunea prin sport

11/06/2024
Asociația Surzilor din Republica Moldova promovează incluziunea prin sport

Pe 8 iunie curent, Asociația Surzilor din Republica Moldova (ASRM), a organizat forumul tradițional al sportivilor cu deficiențe de auz din Republica Moldova, marcând deschiderea sezonului estival 2024 „Starturi vesele ASRM”, ediția a XI-a. Evenimentul a avut loc la Centrul de reabilitare „Relaxare” din orașul Vadul lui Vodă și a adunat aproximativ 150 de persoane cu deficiențe de auz din toate filialele asociației.

Deschiderea evenimentului a fost făcută de Președintele ASRM, Ruslan Lopatiuc, care a subliniat importanța acestui forum pentru comunitatea surzilor din Moldova. Participanții s-au bucurat de diferite jocuri sportive, organizate sub formă de competiții, menite să promoveze activitatea fizică și spiritul de echipă.

La eveniment a fost prezent și secretarul de stat al Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Vasile Cușca, care a susținut participanții și le-a urat succes. „Acest eveniment este o dovadă a puterii comunității și a spiritului de solidaritate. Este esențial să susținem și să promovăm activitățile sportive pentru toate persoanele, indiferent de provocările cu care se confruntă. Vă doresc mult succes și să aveți parte de multe realizări”, a declarat Vasile Cușca.

La finalul competițiilor, toate echipele participante au fost premiate de către Asociația Surzilor din Republica Moldova, în semn de recunoaștere pentru efortul și determinarea lor.

Spread the love