Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Circa 240 de asistenți sociali și specialiști în protecția copilului își consolidează cunoștințele în domeniul protecției copilului, grație unei serii de instruiri organizate cu suportul Consiliului Europei

14/09/2023
Circa 240 de asistenți sociali și specialiști în protecția copilului își consolidează cunoștințele în domeniul protecției copilului, grație unei serii de instruiri organizate cu suportul Consiliului Europei

Pe parcursul lunii septembrie, asistenți sociali și specialiști în protecția copilului din 36 de regiuni ale țării participă la instruiri privind acordarea asistenței integrate copiilor victime și potențiale victime ale violenței, neglijenței, exploatării și traficului de persoane.

Primele instruiri au avut loc în perioada 4-6 septembrie curent și au abordat rolul asistenților sociali și specialiștilor în protecția copilului ca parte a echipei multidisciplinare, responsabile de identificarea, evaluarea, asistența și monitorizarea copiilor victime și potențiale victime ale violenței, neglijenței, exploatării și traficului de persoane, în cadrul mecanismului de cooperare intersectorială stabilit la nivel național. 

Participanții sub îndrumarea formatorilor au discutat subiecte legate de obligația de raportare, responsabilitate personală și instituțională ș.a și au avut ocazia să participe la mai multe exerciții practice ce țin de efectuarea evaluării inițiale, a interviului de protecție și instituirea măsurilor urgente de protecție a copilului.

Totodată, asistenții sociali și specialiștii în protecția copilului au avut oportunitatea de a face un schimb de cunoștințe cu colegii lor din alte regiuni și de a identifica împreună posibilele provocări, la care au pregătit acțiuni și planuri de răspuns.

Instruirile sunt organizate în cadrul proiectului Consiliului Europei „Protecția copiilor împotriva violenței și prevenirea acesteia, inclusiv în mediul online în Republica Moldova” și se desfășoară în patru sesiuni, în perioada 4-6 septembrie, 11-13 septembrie, 19-21 septembrie și 26-28 septembrie. În total, vor beneficia de instruiri cca. 240 de specialiști din toate regiunile țării.

Spread the love