Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Circa 3000 de locuri de muncă, expuse la Târgul locurilor de muncă din Chișinău

24/05/2023
Circa 3000 de locuri de muncă, expuse la Târgul locurilor de muncă din Chișinău

Circa 3000 de locuri de muncă, oferite de peste 50 de angajatori, au fost expuse astăzi la Târgul locurilor de muncă, organizat de Direcția generală ocuparea forței de muncă municipiul Chişinău. Ofertele de muncă vizează funcții precum: manageri, programatori, economiști, psihologi, polițiști, specialiști în instituții publice, casieri, bucătari, cofetari, muncitori calificați în construcție ș.a.

La eveniment au participat persoane în căutarea unui loc de lucru, inclusiv persoane refugiate din Ucraina, care au avut posibilitatea să discute cu angajatorii despre condițiile de muncă, atribuțiile funcționale și procedura de ocupare a posturilor vacante, precum și să-și prezinte CV-urile și să stabilească interviuri de angajare.

În același context, 25 de instituții de învățământ au acordat informaţii privind serviciile de formare profesională, inclusiv meseriile și profesiile accesibile pentru instruirea adulților. De asemenea, tinerii au avut posibilitatea să apeleze la programul Cognitrom Carieer Planner, pentru a-și identifica abilitățile și interesele și, astfel, să-și aleagă mai ușor viitoarea profesie.

Felicia Bechtoldt, secretară de stat la Ministerul Muncii și Protecției Sociale: „Ministerul oferă, prin intermediu Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, subvenții pentru angajatori și șomeri. Totodată, vă încurajăm să beneficiați de activitățile de ghidare în carieră și de cursurile de formare profesională. Aceste măsuri vin să sprijine eforturile autorităților și să faciliteze angajarea persoanelor în câmpul muncii”.

Raisa Dogaru, directoarea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM): „Mulțumim angajatorilor că au dat curs invitației noastre. Totodată, mulțumim instituțiilor de învățământ că au venit cu oferte educaționale. ANOFM are un spectru larg de servicii care au scopul de a facilita angajarea în câmpul muncii, de aceea vă îndemnăm să vă adresați la subdiviziunile teritoriale ale agenției pentru a primi suportul necesar pentru angajare”.

Menționăm că, în perioada 22-28 mai, ANOFM organizează un târg online al locurilor de muncă, la care puteți acea acces pe adresa: www.e-angajare.md.

Spread the love