Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Istorie de succes: Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă sprijină persoanele cu nevoi speciale în căutarea unui loc de muncă

06/12/2022
Istorie de succes: Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă sprijină persoanele cu nevoi speciale în căutarea unui loc de muncă

Angajarea în câmpul muncii a unei persoane cu nevoi speciale rămâne a fi o provocare în Republica Moldova. În pofida eforturilor comune ale autorităților publice și ale mediului privat, acest subiect este încă unul sensibil.

Însă nu ezităm să vorbim deschis despre acest fapt, astfel încât să sensibilizăm întreaga societate pentru a acorda sprijinul necesar pentru integrarea în câmpul muncii a persoanelor cu nevoi speciale.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă acordă o atenție deosebită acestei categorii de persoane, oferindu-le suport în cadrul diverselor măsuri de ocupare, destinate atât persoanelor cu nevoi speciale, cât și angajatorilor.

Vasile Gîrneț din raionul Criuleni, după absolvirea studiilor de operator la calculator, din cauza problemelor de sănătate, nu a reușit să ocupe un loc de muncă conform specializării. Ulterior, a muncit pe bază de patentă la colectarea plasticului în Criuleni, însă starea sănătății din nou l-a lăsat pentru o perioadă fără surse de venit.

Auzind despre serviciile acordate de Direcția pentru ocuparea forței de muncă Criuleni, dl Gîrneț, ajutat de Asociaţia Obștească „Fiecare Contribuie Pentru Schimbare”, s-a adresat la subdiviziunea teritorială, care i-a acordat statutul de șomer și i-a propus un loc de muncă. Inițial, dl Gîrneț a lucrat timp de 12 luni, în baza unui contract de prestări servicii, iar ulterior a fost angajat cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, în cadrul Consiliului Raional Criuleni.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă reprezintă o structură de stat care are în subordinea sa 35 de subdiviziuni teritoriale pentru ocuparea forței de muncă. Adresele le găsiți aici: https://anofm.md/ro/subdiviziuni.

Toate persoanele pot beneficia de consultații privind ocuparea unui loc de muncă, informare despre funcțiile vacante, posibilitatea de a face un curs de formare profesională, un stagiu profesional sau instruire la locul de muncă, suport la deschiderea unei afaceri, suport la dezvoltarea unei afaceri ș.a.

Dacă sunteți în căutarea unui serviciu, adresați-vă la orice subdiviziune teritorială pentru ocuparea forței de muncă sau contactați Centrul de apel al Agenției 0 8000 1000 și primiți toată informația ce ține de locurile de muncă vacante înregistrate la ANOFM.

Spread the love