Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

O echipă de experți va evalua accesibilitatea sediilor subdiviziunile teritoriale de ocuparea a forței de muncă pentru persoanele cu dizabilități

13/11/2023
O echipă de experți va evalua accesibilitatea sediilor subdiviziunile teritoriale de ocuparea a forței de muncă pentru persoanele cu dizabilități

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a inițiat evaluarea condițiilor de accesibilitate a persoanelor cu necesități speciale la sediile subdiviziunile teritoriale de ocuparea a forței de muncă, precum și la prestatorii de servicii de formare profesională cu care Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a încheiat contracte. Acțiunea este desfășurată în contextul reformei ANOFM, cu suportul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Începând de astăzi, o echipă de experți va evalua cele 35 de oficii teritoriale și cele 27 de instituții de învățământ care prestează servicii de formare profesională. La finele evaluării, experții vor prezenta un raport în care va fi descrisă situația curente privind accesibilitatea edificiilor pentru persoanele cu dizabilități.

Prin evaluarea accesibilității, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și ANOFM își propun să identifice eventualele obstacole și să găsească soluții pentru eliminarea acestora. Astfel, vor fi asigurate condiții optime pentru toți cetățenii care solicită serviciile subdiviziunilor teritoriale de ocuparea a forței de muncă.

Procesul de evaluare va consta într-o serie de vizite la sediile subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă și la prestatorii de servicii de formare profesională, unde vor fi verificate următoarele aspecte: accesul la clădire și la fiecare etaj al acesteia, existența rampelor sau a altor facilitați pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, existența facilităților pentru persoanele cu deficiențe de vedere și/sau de auz ș.a.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale și ANOFM își asumă responsabilitatea de a oferi servicii de ocupare a forței de muncă de calitate, inclusiv prin asigurarea unui mediu accesibil pentru toți cetățenii. Evaluarea accesibilității este un pas important în acest demers, menit să contribuie la includerea și participarea activă a tuturor categoriilor de persoane pe piața muncii.

Spread the love