Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Proiectele și prioritățile Ministerului Muncii și Protecției Sociale, discutate cu oficiali și parteneri internaționali

27/01/2023
Proiectele și prioritățile Ministerului Muncii și Protecției Sociale, discutate cu oficiali și parteneri internaționali

Pe 26 ianuarie curent, Ministrul Muncii și Protecției Sociale Alexei Buzu a avut întruniri cu Excelența Sa Kent D. Logsdon, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Maha Damaj, reprezentantă de țară a UNICEF și dr. Natasha Azzopardi-Muscat, director pentru politici și sisteme de sănătate la nivel de țară, Organizația Mondială a Sănătății.

La întrevederea cu Ambasadorul SUA în Moldova, oficialii au discutat despre cooperarea dintre cele două țări în domeniul muncii și protecției sociale. Vizita a fost una de curtoazie, în cadrul căreia Excelența Sa l-a felicitat pe ministrul Alexei Buzu pentru numirea în noua funcție.

Totodată, Ambasadorul Kent D. Logsdon a apreciat eforturile Ministerului Muncii și Protecției Sociale de  a asigura trecerea de la munca informală la cea formală, prin reforma inspecției muncii și introducerea controalelor inopinate, precum și toate politicile și programele implementate sub aspect social și demografic, care vor contribui la transformarea Republicii Moldova într-un stat sigur și echitabil pentru trai și muncă. În același context, Excelența Sa și-a manifestat considerația pentru sprijinul pe care Republica Moldova continuă să-l ofere persoanelor refugiate din Ucraina.

Discuțiile cu Maha Damaj, reprezentanta de țară a UNICEF, au pus accentul pe proiectele comune, desfășurate cu scopul de a dezvolta sistemul de protecție a copiilor și de a asigura respectarea drepturilor acestora la nivel național. În acest sens, au fost abordate acțiunile întreprinse în vederea implementării Programului Național pentru Protecția Copilului pe anii 2022-2026.

Întrevederea cu reprezentanta Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Natasha Azzopardi-Muscat, a fost axată pe principalele tendințe în domeniul sănătății și impactului acestora asupra societății în ansamblu, inclusiv în raporturile de muncă și sub aspect al protecției sociale a populației, modificările dictate de lecțiile învățate după pandemia de COVID-19, îngrijorările privind sănătatea mintală a populației, precum și pe necesitatea de a investi în sistemul de sănătate pentru a asigura bunăstarea populației.

Spread the love