Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Relațiile moldo-letone în domeniul muncii și protecției sociale vor fi aprofundate

15/09/2023
Relațiile moldo-letone în domeniul muncii și protecției sociale vor fi aprofundate

Aprofundarea relațiilor de cooperare moldo-letone în domeniul muncii și protecției sociale a fost unul dintre subiectele-cheie abordate de ministrul muncii și protecției sociale Alexei Buzu și omoloaga sa, ministra bunăstării Evika Siliņa, în cadrul vizitei de lucru desfășurate în Letonia, în perioada 13-15 septembrie curent.

În context, demnitarii au discutat despre preluarea experienței letone în domeniul muncii și protecției sociale, acordarea sprijinului în implementarea reformelor și adaptarea legislației la standardele Uniunii Europene, finalizarea procedurilor tehnice pentru semnarea Acordului bilateral în domeniul securității sociale.

Adițional, ministrul Alexei Buzu și secretara de stat Corina Ajder au interacționat cu specialiștii din cadrul Ministerului Bunăstării al Republicii Letonia, pentru a studia experiența letonă în domenii precum angajarea în câmpul muncii, legislația muncii, sănătatea și securitatea la locul muncii, securitatea socială, egalitate de gen, valorificarea fondurilor europene ș.a.

Suplimentar, oficialii au vizitat Inspectoratul de Stat pentru Protecția Drepturilor Copiilor, Inspectoratul de Stat pentru Muncă și Agenția de Stat pentru Angajare.

Spread the love