Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Rezultatele pilotării metodologiei de calcul a costurilor serviciilor sociale „Echipă mobilă” și „Asistență parentală profesionistă”, prezentate în cadrul unei ședințe de lucru

14/09/2023
Rezultatele pilotării metodologiei de calcul a costurilor serviciilor sociale „Echipă mobilă” și „Asistență parentală profesionistă”, prezentate în cadrul unei ședințe de lucru

Rezultatele pilotării metodologiei de calcul a costurilor serviciilor sociale „Echipă mobilă” și „Asistență parentală profesionistă” au fost prezentate astăzi, în cadrul unei ședințe de lucru, organizate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale în parteneriat cu Institutum Virtutes Civilis și Fundația Soros Moldova. Evenimentul a fost deschis de secretarul de stat Vasile Cușca.

Cele două metodologii de calcul au fost pilotate pe parcursul a două luni, perioadă în care reprezentații direcțiilor teritoriale de asistență socială, ai direcțiilor financiare și prestatorii de servicii au aplicat formulele noi de calcul și au venit cu recomandări pentru îmbunătățirea acestora.

Aprobarea mecanismelor unificate de calcul a costurilor pentru servicii sociale este unul dinte obiectivele-cheie ale reformei sistemului de asistență socială „Restart”, scopul acestora fiind de a oferi claritate în procesul de stabilire a bugetului, astfel încât serviciile prestate la nivel regional să fie uniforme și să asigure calitate la un cost optim.

La etapa actuală, înafara metodologiilor consultate astăzi, au fost definitivate metodologiile de calcul pentru alte două servicii sociale: „Centru de plasament pentru copii” și „Centru de zi pentru copii”. Suplimentar, se preconizează elaborarea metodologiilor de calcul pentru alte patru servicii sociale, și anume: „Asistență personală”, „Îngrijire socială la domiciliu”, „Sprijin pentru familiile cu copii” și „Centru de plasament pentru persoane vârstnice”.

Spread the love