Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Ajutor umanitar din partea Marii Britanii pentru susținerea refugiaților din Ucraina

13/03/2022
Ajutor umanitar din partea Marii Britanii pentru susținerea refugiaților din Ucraina

Un lot de asistență umanitară, oferit de Marea Britanie pentru a ajuta țara noastră să facă mai bine față fluxului sporit de refugiați din Ucraina, a ajuns ieri pe Aeroportul Internațional Chișinău. Donația constă în 7560 de  pături și 1908 kituri de igienă.

”Aceste produse sunt deosebit de utile în contextul actual, atât pentru dotarea centrelor deja amenajate, unde mai există necesități neacoperite, dar și în vederea pregătirii pentru un nou flux de refugiați, care presupune identificarea de noi capacități și resurse pentru acomodarea acestora. Mulțumim poporului englez pentru solidaritatea și susținerea pe care o oferă în această perioadă dificilă”, a menționat Tudor Mancaș, Secretarul general al Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

La rândul său, Gary Davies, Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova, a declarat că: „Sunt uimit și recunoscător pentru răspunsul incredibil pe care autoritățile moldovenești l-au arătat în aceste momente dificile. Și oamenilor din această țară, v-am văzut deschizându-vă inimile și casele pentru vecinii voștri din Ucraina. Moldova este o țară mică, dar hotărârea și puterea ei sunt mari. Astăzi ne arătăm sprijinul pentru a ajuta Moldova să treacă cu bine peste această criză fără precedent. Încărcătura de peste 25 de tone de ajutor umanitar va fi distribuită centrelor de primire pentru a ajuta refugiații ucraineni și inclusiv pe cei care numesc Ucraina acasă”.

Lotul de ajutor umanitar recepționat a fost transportat și stocat la depozitul central al Guvernului, gestionat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale. De aici, articolele vor fi distribuite centrelor de plasament temporar pentru refugiați.

Spread the love