Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Ministrul muncii și protecției sociale Alexei Buzu a fost desemnat Campionul Organizației Mondiale a Sănătății pentru inițiativa europeană privind economia bunăstării

18/11/2023
Ministrul muncii și protecției sociale Alexei Buzu a fost desemnat Campionul Organizației Mondiale a Sănătății pentru inițiativa europeană privind economia bunăstării

Ministrul muncii și protecție sociale Alexei Buzu a fost desemnat Campionul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru inițiativa europeană privind economia bunăstării. Titlul i-a fost conferit de către directorul regional pentru Europa al OMS, Hans Henri P. Kluge, în semn de apreciere a angajamentului demnitarului de a activa în interesul tuturor cetățenilor și de a implementa politici care sporesc coeziunea socială și egalitatea economică și asigură un viitor durabil pentru toți locuitorii Republicii Moldova.

Rolul campionilor OMS pentru inițiativa europeană privind economia bunăstării este să mărească gradul de conștientizare de către guvernele europene și cele mondiale, precum și de către organizațiile interguvernamentale, a imperativelor și a beneficiilor tranziției către economia bunăstării. Campionii OMS sunt personalități renumite din sfera publică, care se angajează să susțină eforturile OMS de a atrage atenția asupra problemelor specifice de sănătate, care afectează viața și bunăstarea oamenilor, și de a identifica soluții pentru acestea.

Alexei Buzu, ministrul muncii și protecției sociale: „Este vital să construim economii ale bunăstării, or, situația precară din jurul nostru reflectă modul în care societatea a fost dezamăgită până acum. Sărăcia este în creștere, iar planeta degradează sub ochii noștri. În calitate de miniștri, trebuie să facem mai mult, să fim îndrăzneți și curajoși – altă cale nu există.”

Prima activitate a ministrului Alexei Buzu în calitate de Campion al OMS a fost participarea la sesiunea comună a Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și a Organizației Mondiale a Sănătății „Politici fiscale pentru bunăstare, incluziune și solidaritate”, din cadrul Dialogului privind fiscalitatea și obiectivele de dezvoltare durabilă, ediția 2023, desfășurat la New York, SUA, în perioada 14-17 noiembrie curent.

Sesiunea a întrunit oficiali din mai multe state ale lumii, reprezentanți ai organizațiilor internaționale, experți și analitici, pentru a efectua un schimb de experiențe privind elaborarea politicilor fiscale axate pe bunăstarea, sănătatea și prosperitatea tuturor.

Campionii OMS pentru inițiativa europeană privind economia bunăstării sunt desemnați de către directorul regional pentru Europa al OMS, pe un termen de doi ani, perioadă în care colaborează intens cu Biroul european al OMS pentru investiții în sănătate și dezvoltare.

Spread the love