Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Respectarea standardelor etice în serviciul public și promovarea integrității, subiectul instruirilor la care participă funcționarii publici din Agențiile Teritoriale de Asistență Socială

09/07/2024
Respectarea standardelor etice în serviciul public și promovarea integrității, subiectul instruirilor la care participă funcționarii publici din Agențiile Teritoriale de Asistență Socială

În perioada 9-25 iulie, Ministerul Muncii și Protecției Sociale desfășoară un curs de instruire pentru funcționarii publici din cadrul Agențiilor Teritoriale de Asistență Socială (ATAS-uri). Scopul acestor instruiri este de a consolida și promova un climat de integritate în cadrul instituțiilor din subordinea Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMPS).

Sesiunile de instruire vor aborda o serie de subiecte esențiale pentru menținerea și promovarea integrității în instituțiile publice, inclusiv: declararea averii și a intereselor personale; respectarea regimului juridic al conflictelor de interese, incompatibilităților, restricțiilor și limitărilor; avertizorii de integritate, influențele necorespunzătoare și respectarea regimului juridic al cadourilor (admisibile și inadmisibile).

La instruiri vor participa în jur de 350 de funcționari publici ai Agențiilor Teritoriale de Asistență Socială și reprezentanți ai Structurilor Teritoriale de Asistență Socială. Instruirile sunt susținute de un reprezentant al Autorității Naționale de Integritate și specialistul din cadrul MMPS pe domeniul avertizorilor de integritate și regimul cadourilor, Vadim Juravschi.

Totodată, reamintim că, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, cu susținerea partenerilor de dezvoltare și a organizațiilor societății civile, a lansat recent Laboratorul de învățare RESTART. Acest proiect ambițios este destinat dezvoltării profesionale a celor 14 787 de angajați din domeniul asistenței sociale.

Spread the love