Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Studenții de la USM au discutat cu secretarul de stat Vasile Cușca despre provocările și perspectivele asistenței sociale

10/06/2024
Studenții de la USM au discutat cu secretarul de stat Vasile Cușca despre provocările și perspectivele asistenței sociale

Astăzi, un grup de studenți de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Sociologie și Asistență Socială a Universității de Stat din Moldova (USM), anul I, au avut ocazia să viziteze Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Scopul vizitei a fost de a interacționa cu specialiști din domeniul asistenței sociale și de a obține o mai bună înțelegere a profesiei de asistent social.

În cadrul acestei întâlniri, secretarul de stat Vasile Cușca a împărtășit cu studenții informații valoroase despre profesia de asistent social. Acesta a discutat despre provocările și perspectivele profesiei, subliniind importanța crucială a asistenței sociale în societatea contemporană. De asemenea, a evidențiat că asistența socială este o profesie relativ nouă, dar din ce în ce mai necesară în contextul actual.

„Mă bucur să mă întâlnesc și să discut cu viitorii asistenți sociali. Profesia voastră este una dintre cele mai nobile și necesare în societatea noastră. Vă încurajez să vă dedicați cu pasiune și profesionalism acestei misiuni de a ajuta și susține comunitățile vulnerabile. Reforma RESTART pune accent anume pe susținerea și formarea profesională continuă a specialiștilor din domeniu” a declarat Vasile Cușca.

La finalul întâlnirii, studenții au avut ocazia să adreseze întrebări, astfel obținând o înțelegere mai profundă a domeniului asistenței sociale și a rolului lor potențial în acesta.

Spread the love