Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Comitetul Internațional al Crucii Roșii va avea un sediu diplomatic în Republica Moldova

25/10/2022
Comitetul Internațional al Crucii Roșii va avea un sediu diplomatic în Republica Moldova

La 24 octombrie 2022 au fost finalizate negocierile asupra proiectului Acordului între Republica Moldova și Comitetul Internațional al Crucii Roșii. Delegația oficială a Republicii Moldova a fost condusă de Corina Ajder, Secretara de stat a Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Documentul stabilește statutul, privilegiile și imunitățile Comitetul Internațional al Crucii Roșii în Republica Moldova.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a promovat încheierea Acordului cu Comitetul Internațional al Crucii Roșii, considerând că este absolut necesară prezența diplomatică în țara noastră a unei organizații umanitare internaționale, precum este Comitetul Internațional al Crucii Roșii, în contextul crizei umanitare de pe teritoriul Ucrainei, care are impact și asupra Republicii Moldova.

Comitetul Internațional al Crucii Roșii, cu sediul la Geneva, este o instituție umanitară independentă care în 1893 a pus bazele Mișcării de Cruce Roșie. Misiunea sa oficială este de a garanta protecția vieții și demnității victimelor conflictelor armate și  de a acorda asistența umanitară necesară. Totodată, Comitetul Internațional al Crucii Roșii depune eforturi pentru prevenirea suferinței prin promovarea și consolidarea dreptului umanitar și a principiilor umanitare universale.

Asistența umanitară acordată de Comitetul Internațional al Crucii Roșii constă în proiecte de susținere a familiilor care găzduiesc refugiați, proiecte de incluziune a localnicilor și persoanelor care fug din calea războiului din Ucraina. Comitetul Internațional al Crucii Roșii, de asemenea, își propune să susțină sistemul protecției sociale a țării noastre, prin ajutorarea celor mai vulnerabile grupuri de cetățeni.

Spread the love